Skip to content

Eindelijk. Tekst kopiëren uit afbeeldingen.

Of je nu lui bent, streeft naar ultieme efficiëntie of een beetje van beide voornoemde eigenschappen in jou hebt, de nieuwe Mac OS Monterey maakt het mogelijk om tekst uit afbeeldingen te kopiëren. Nee, dat was tot voor kort niet mogelijk. Ja, dit is een big deal. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Let’s see!

Even voor de duidelijkheid, dit is enkel mogelijk op een volledig up-to-date Mac-computer. Als je tot hiertoe elke update die door je strot werd geduwd door irritante pushmessages hebt ontweken, is het misschien tijd om toch dat proces in gang te zetten. Deze keer is het de moeite. In mijn ogen zijn er elke keer wel goede nieuwe features – de ene memorabeler als de andere.

 

WAAROM MOET MIJ DAT INTERESSEREN?

Stel, je wandelt rond in het idylische Edegem. Je kwam een oude bekende tegen in De Specht (geen sponsor) en voordat je het beseft hebt je 4 Cornets (geen sponsor) en 2 Duvels (geen sponsor) op. Je laat je auto wijselijk op de parking staan en strompelt naar huis. Tijdens je tocht naar huis kom je voorbij je droomhuis dat voor een prikje te koop staat. Geen immo, geen kijkdagen of gesloten enveloppen, gewoon ‘Te koop, 200 000, bel mij op 04 784 42 21 24’. Het lijkt te goed om waar te zijn, maar je bent gewoon de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste tijdstip. Door je geïntoxiceerde staat lukt het je niet de cijfers van het telefoonnummer over te typen. Je neemt dan maar een foto van het bordje en geraakt veilig thuis. 

De volgende morgen open je je laptop en bekijk je de foto die je maakte. In plaats van de nummer over te moeten schrijven, kan je er gewoonweg op klikken. Je bent door je superefficiëntie de allersnelste en je sluit de deal van je leven.  

Hoewel voorgaande een geweldig onrealistisch scenario is, zijn er tal van realistische mogelijkheden die erg handig kunnen zijn:

  • Je maakt een foto van een flyer en kan de inhoud ervan kopiëren naar je laptop. 
  • Maak een foto van een krantenartikel en kopieer de inhoud naar je laptop (plagiaat is a crime).
  • Haal een adres uit een foto van een visitekaartje of uitnodiging en plak het in Waze of Google Maps. Gedaan met overtypen – het is 2022 verdomme! 
  • In de file op Antwerpse ring zie je een camionette van een loodgieter met een prachtige wrap (waarschijnlijk door ons ontworpen). Maak snel een foto (gsm-gebruik in de file is a crime), en bel ‘m de volgende dag om jouw douche te komen ontstoppen. 

HOE WERKT HET?